19. September 2019

Mental træning giver bedre bundlinje

Udskriv til printer /

Mental træning er godt for virksomhederne, og hver krone de investerer i mental træning og stressreducerende udvikling hos medarbejderne kommer 2,5 til 5 gange igen!

Det skriver Børsen i artiklen “Mental træning skaber resultater” fra den 28. august af Gro Høyer Thielst.

Artiklen fortæller, at forsikringsselskabet IF har kappet toppen af stressniveauet ved hjælp af mental træning. Under et forløb har IF´s medarbejdere lært at meditere og en efterfølgende undersøgelse viser at 50 procent af deltagerne oplever, at deres stressfølelse er faldet og 50 procent af kvinderne og 40 procent af mændene oplever at de er mindre udkørte. Derudover oplever medarbejderne at søvnbesvær er faldet hos 25 procent af kvinderne og 20 procent af mændene.

For at fastholde det medarbejderne har lært under forløbet og de gode resultater, tager medarbejderne hos IF dagligt 15 minutters mental træning og mindfulness. IF er ved at udbrede lignende tiltag til flere afdelinger, og artiklen fortæller, at den største omkostning er den tid der bruges på forløbet og på trods af den tid, mærker forsikringsselskabet ingen nedgang i produktiviteten. De oplever derimod at kvaliteten er steget i de opgaver, de har løst.

Artiklen nævner, at undersøgelser fra hele verden viser det samme. Det gavner virksomhedernes bundlinje at tage stress, trivsel og produktivitet alvorligt. Udover dette, henter virksomheder flere fordele ved at investerer i meditation, mental træning og udvikling. Da lavere stressniveau og mentalt overskud gør at hjernen ikke er fyldt op, kan den bruges bedre så kreativiteten og innovationen øges.

Dejligt at tænke på at det er præcis de samme fordele Silvakursisterne fortæller om efter kurset. Klik her for at se mere om Silva Metodens kurser for erhverv.

Klik her for at se spændende bøger om mental træning på Saxo.

Hvad mener du? Har du prøvet mental træning på din arbejdsplads? Kunne du forestille at få et Silvakursus på din arbejdsplads? Skriv en kommentar…

klikherforatfa

Kommentarer

  1. Carl Johansen skriver:

    Ganske interessant læsning. Afgjort værd at gå videre med til arbejdspladsen. Kunne godt ønske en større åbenhed overfor disse ting, så det ikke kun var bundlinien der skulle afgøre det, men også fokus på almen menneskelig trivsel.

    Tak for en god hjemmeside. Flere indlæg tak…

    • Hej Carl, tak for din kommentar. Jeg er enig i dit ønske om større åbenhed for menneskelig trivsel uden nødvendigvis at fokusere på bundlinien – mon ikke det sker med tiden?
      Der er flere indlæg på vej 😉

Skriv en kommentar...

*