19. September 2019

Kan meditation ændre din hjerne?

Udskriv til printer /

For mange mennesker har meditation altid været et spørgsmål om tro eller måske endda overtro, men nu kommer der endelig dokumentation for dens positive virkninger.


De fleste som har mediteret vedholdende i kortere eller længere tid er selvfølgelig ikke i tvivl, men alligevel er det sjovt at se hvad forskningen finder. Den aktuelle dokumentation viser, udover målbare fysiske forandringer, også positive ændringer på områder som hukommelse, empati og stress.

Når man først går i gang med at meditere oplever de fleste hurtigt meditationens positive virkninger, som endda oftest bliver mere og mere udtalte, efterhånden som man har mediteret i længere og længere tid.

Det nye er at forskere fra amerikanske hospitaler nu har dokumenteret fysiske ændringer i hjernen efter bare otte ugers meditation.

Klik her for at se bøger om meditation på Saxo.

Klik her for at læse mere om undersøgelsen på jp.dk

Hvad mener du? Har du erfaring med meditation – mindfulness, Silva Metoden eller anden form? Hvilke positive virkninger har du oplevet? Skriv en kommentar eller del på Facebook…

klikherforatfa

Kommentarer

  1. Jeg har personlig erfaring med meditation og dens virkning – personligt oplevede jeg hvordan det boostede energi, selvværd, selvtillid, koncentrationsevne, humør, livssyn mm. som et redskab til at komme ovenpå en let depression. Nu bruger jeg det som en fast rutine mindst en gang i ugen – og tillader kalenderen det, gør jeg det oftere. Det er ganske enkelt et værktøj til bedre livskvalitet.)!

Skriv en kommentar...

*